A magyar konyhák leggyakrabban készített friss saláta receptejei közül a fejessaláta első helyezése szinte verhetetlen. A receptbemutató az egyszerű saláta alaplé receptjének leírásával és a fejes saláta elkészítésével, feldolgozásával foglalkozik.
Ki ne kedvelné a majonézes salátát, jól behűtve, sültekhez mennyei saláta. Annak ellenére, hogy sok céklát kéne fogyasztanunk, mégis elhanyaguljuk, pedig nagyon kár. A legegészségesebb zöldségfélék egyik és most fel is haasználjuk arra, hogy a franciasalátát még magasabb dimenziókba repítsük.
Természetesen egyszerűbb megvenni a majonézt az üzletben mint elkészíteni odahaza ezt a receptet. A majonéz és a többi kész salátaöntet is egy a kész és félkész termékek felé vezető állomás.
Épp az ilyen előregyártott "kiegészítő" termékekkel vetik meg lábukat a holtanyag koncentrátumokat gyártó óriáscégek a Te konyhádban is. Érdemes elhgondolkodni felette egy kicsit.
Sok - sok oldalt meg lehetne tölteni a friss cékla jótékony hatásaival. Óriási a jelentősége az egészség óvásában. Sok antioxidánst és számos a szervezet működéséhez fontos és hasznos anyagokat tartalmaz.
Táplálkozási szakértők szerint hetente többször kéne fogyasztani. Ennek ellénére vajmi keveset fordul elő sok - sok háztartás ételei, receptjei között. Most ezt a lemaradás csökkentheted e friss cékla saláta receptjénrek elkészítésével.