Aki ismer tudja, hogy minden porcikámmal a zacskós levesek ellen harcolok.
Soha nem értettem miért kell egy olyan egyszerűen elkészíthető étel, mint a levesk helyett porrá zúzott és minden élettől megfosztott zacskós levesek erre a világra.
Ellenőrizhetetlen tartalom, az egész világra kterjedő egyen ízek és a Te elrabolt példamutatásod rejlik minden egyes zacskóban.
Még ma is él a hiedelem - ezért akár újévi lencselevesnek is hívhatnánk ezt a leves receptet - , hogy aki újév napján lencsét, lencséből készült ételeket, levest fogyaszt, annak nem lesz gondja abban az évben anyagi javaival.
A lencse szopiriságára vezethető vissza ez a hiedelem és ha hiszel benne ha nem azért ezt a hagyományos leves receptet érdemes éveközben is elkészítened.
Van úgy, hogy egy - egy csülök recepthez a csülköt meg kell főzni. Akár jó főtt csülök húsra vágysz, akár egy jó omlós rakott csülök receptet néztél ki magadnak a csülök főzőlevéből fantasztikus bablevest készíthetsz.
Vétek ilyenkor kihagyni a csülök főzőlevéből készített bableves elkészítését.
A tavaszi friss, zsenge borsólevesnek nincs párja, de mit tegyél a tél kellős közepén.
Mirelit, vagy konzrv borsóból is jó levest főzhetsz ha a többi belevaló zöldségek frissek lesznek. Eszedbe se jusson a zacskós levesektől roskadozó polcok előtt megállni. Ezek a porok nem valók sem neked sem szeretteidnek!
Igazi klasszikus, mely szerencsére MÉG elég gyakran kerül a magyar asztalokra ha máskor nem akkor vasárnapi, vagy ünnepi levesnek.
Kevés olyan leves van, amelyet elé lehetne helyezni. A tyúkhúsleves, az igazi tyúkhúsleves alapanyagát a tyúkot és a belevaló szezonális friss zöldségeket a piacokon találod.
Cérnatésztával, vagy frissen készített levesbetéttel tálalhatod.